Omgeving

De omgeving

La Sauvagère ligt in de regio ‘Le Perche’ in Zuid-Normandië. Le Perche is een Parc Regionale, een beschermd natuurgebied. Het biedt een prachtige, rustige en sfeervolle omgeving, niet heel toeristisch.

Door de eeuwen heen heeft Normandië kunstenaars aangetrokken en voortgebracht… en hebben impressionisten als Monet, Renoir, Sisley, Seurat zich laten inspireren door het charmante landschap met talrijke riviertjes en bocages.

 

Bossen met bijzondere bomen, een heuvelachtig wallenlandschap met boomgaarden of weilanden met daarin robuuste Percherons (paarden), valleien die zijn uitgesleten door een dicht netwerk van rivieren.
Overal zijn holle wegen waar van alles geplukt kan worden. Wandelaars en liefhebbers van paddestoelen hebben de keus uit tientallen paden door bossen en velden.
Op het gebied van de natuur is er in Le Perche voor ieder wat wils en degenen die graag streekproducten proeven, komen hier absoluut aan hun trekken.
Ook zijn er verschillende grote bossen in de buurt, zoals  het Forêt Dominiale de Bellême.

la_perriere

 

Wij hebben informatie van diverse lange en korte wandelingen in de gîte voor je klaar liggen, evenals van veel andere bezienswaardigheden (o.a. abdijen, manoirs, kastelen en kathedralen).

Direct vanuit het hek van La Sauvagère kun je wandelen en fietsen.
Vlakbij ons dorp Bellavilliers (3 km) is het mogelijk aan te sluiten op de lange afstandsroute GR 22.

Op 6 km ligt het 1000 jaar oude kunstenaarsdorp La Perrière met zijn authentieke Salon du Thé met heerlijke zelfgemaakte pâtisserie en een Brasserie/Brocante. Tijdens de Pinksterdagen is er een grote kunstmarkt.

lokaalproduct
In de stad Mamers – op 11 km afstand – zijn alle voorzieningen zoals supermarkten, markt, bioscoop, ziekenhuis etc. In de omgeving zijn veel boerderijen te bezoeken waar te zien is hoe regionale producten worden gemaakt en verkocht, zoals appelcider, camembert, geitenkaas en biologische producten.

In Mortagne au Perche, Bellême en omgeving zijn galeries te vinden en in de grotere steden musea, zoals het kantmuseum waar Alençon bekend om staat. Elke dag van de week is er wel een markt in de omgeving. Er zijn veel restaurants, eenvoudige en ook heel bijzondere, waar u echt Frans tafelt! In de gîte ligt een visitekaartmap met adressen. 

Sportieve activiteiten
Zwemmen kun je in Bellême (open luchtbad), in Mamers (natuurbad) en Mortagne au Perche (overdekt bad). In Le Mêle sur Sarthe (17km) is een groot recreatiegebied, waar je kunt watersporten.
En voor de golfers onder jullie ; we hebben een prachtige golflink in Bellême, 8 km van ons vandaan, zie voor nadere informatie www.golfdebelleme.com

Tuinen
In de 30 km rondom ons liggen een aantal mooie tuinen, die je kunt bezoeken, 
speciaal is die in het dorp St. Céneri-le-Gerei (officieel een van de mooiste dorpjes van Frankrijk).